MUSEUMJAARKAART.... *jaaroverzicht

We hebben nu voor het 4e jaar een museumjaarkaart en we hadden nooit kunnen bedenken dat we er zo van zouden genieten. Het is ieder jaar een flinke uitgave, maar het zo waard! We blokken iedere maand 1 zaterdag om naar een museum te gaan en zo ontdekken we heel wat leuke plekjes. Geregeld spreken we met vrienden af in een museum om daarna als gezinnen lekker samen te eten. Gezelligheid ten top. We vinden het erg leuk om bij te houden wat we allemaal gedaan hebben en welke kosten we daar mee uitspaarde. Natuurlijk kochten we de kaart, maar wij hebben als stel besloten op zaterdagen prioriteit te geven aan ons gezin. Daarnaast zijn we dol op uitjes, die kosten vaak geld door entree. Daar is de MJK handig voor... Ook proberen we geregeld nog wat andere dingen te doen zoals de natuur in te trekken of naar een opendag te gaan. 


Op instagram vroeg ik of mensen misschien ons afgelopen jaar qua musea zou willen zien... Daar werd heel veel op JA gestemd.. Dus daarom vandaag een terugblik op een jaar vol musea. Naar sommige museums gingen we samen, naar andere musea ging Hans soms alleen met de jongens omdat het voor mij niet ging... De kosten die vermeld staan, zijn de kosten voor ons als gezin/samenstelling.

Science center TU Delft 18.50
Mondriaanhuis 24.=
Marechausseemuseum 18.=
Coda 20.=
Natuurmuseum Brabant 40.=
Openluchtmuseum 64.=
Daf museum 17.=
Scheepvaartmuseum 48.=
Kunsthal 28.=
Spoorwegmuseum 70.=
Dordts museum 25.=
Archeon 58.20
Brandweer museum 21.=
Archeon 58.20
Bataviawerf 36.=
Nederlands watermuseum 32.=
Baggermuseum 12.=
Space expo 28.=
Muzeeum Vlissingen 30.=

Dat komt op een totaal van 647.90
De museumkaart kost ons 194.70 per jaar.

We kunnen dus wel de conclussie trekken dat we hem er ruimmmmmmschoots uit hebben ;)

Onze grote favoriet blijft het Natuurmuseum Brabant. Zo'n enorm leuk museum en altijd wat te doen. Daarnaast was het scheepvaartmuseum in Amsterdam voor ons ook echt een leuke verrassing, daar hebben we een hele leuke dag gehad. Kleinere museums zoals het brandweermuseum, daf museum, baggermuseum en zo nog een paar zijn leuk voor een paar uurtjes en proberen we vaak te combineren met de stad of het dorpje te bekijken en bv een rondje te wandelen. De grotere musea zoals het archeon, openluchtmuseum en het spoorwegmuseum, daar gaan we vaak heen met vrienden. De kinderen kennen de musea ondertussen goed en kunnen hun eigen gang gaan. Als het lekker weer is hoeven wij als ouders niet meer te doen dan te kijken en bij te kletsen. 






Voor komend jaar staat Nemo en het beeld en geluid museum in Hilversum erg hoog op ons verlanglijstje, daarnaast zullen we vast wel weer eens met vrienden naar de bekende musea gaan. En verder bekijken we het per keer.

Reacties

  1. Hoi Ilse,
    Wat hebben jullie veel gedaan én uitgespaard.
    Een uitje heb je niet alleen de entree. Hoe doe je dit met de andere kosten zoals reiskosten? Zoals alles bij elkaar is het vaak nog een dure dag. Ben benieuwd. Groet, Tineke.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Tineke... klopt hoor er komen nog extra kosten bij... wij hebben heel veel geluk met een auto van de zaak die ook privé gebruikt mag worden... maar ook zonder dat zouden we dit zeker doen... wij geven uitjes met ons gezin en vrienden echt prioriteit.... nu drinken we geregeld iets in het museum... dat zou dan afvallen... want die geldboom wil nog niet erg groeien😂

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts

journaling

journaling