KIDS.... *Rommelkontjes


We hebben 2 heerlijke binkies, die heel fijn samen kunnen spelen. Ze hebben beide een levendige fantasie. In die heerlijke fantasie vergeten ze wel eens op te ruimen. Nou ja wel eens.... stiekem altijd! De eerste weken gaat het altijd wel goed en na een tijdje wordt het vergeten. 

Een jaar geleden wilde de jongens heel graag samen op 1 kamer slapen en de andere kamer richtte we in als speelkamer. Dat maakt dat de druk op opruimen en opgeruimd houden niet zo heel erg hoog ligt. Afgelopen weekend staken we met z'n vieren onze handen uit de mouwen. We ruimde de kamer op. Bekeken al het speelgoed. 

Hierbij bleek de Marie Kondo methode goed te werken. Haar methode werkt redelijk simpel. Gooi alles op een hoop van iets wat binnen dezelfde categorie valt. Ga dan kijken waar je blij van wordt. Of zoals ze zelf het noemt "the Joy Sparkle"... Na wat uitleg aan de kids gingen ze voortvarend aan de slag. De berg "dit mag weg"groeide gestaag. Ook werd duidelijk waar ze echt blij van werden en dat bewaren we uiteraard. 

We reden gelijk naar de kringloop, verkochten wat dingen via Instagram en Marktplaats... De jongens blij met het resultaat, want "mam, dit speelt veel lekkerder". Trots namen we een foto, later zagen we dat de opbergbakken rechts nog in het beeld staan... hahaha.. toch nog niet zo opgeruimd. Die horen onder een bed in de andere kamer. 

Voor nu is het een toffe opgeruimde kamer, maar hoe houden we die zo? Uiteraard hebben we afspraken gemaakt, maar ik vermoed dat ik over een paar weken weer een flinke zucht slaak...

Aan de andere kant, hoe lang zal het nog duren? Thomas is 11, gaat het nieuwe schooljaar naar het VO, Matthijs zal 2 jaar later volgen. Hoeveel zullen ze nog spelen? Hoe lang zal de lego nog boeiend zijn? Zeker geen tien jaar meer, misschien 5 of 3... Geen idee. Dat maakt me tegelijk wat melancholisch. De tijd lijkt te vliegen, tussen je vingers door te glippen. Dus ach, laat ze maar een beetje rommel maken. Nu kan ik nog struikelen over lego, over een paar jaar waarschijnlijk over een boeken, kledingstukken en verdwaalde tassen. 

Blijf nog maar even rommelen lieve jongens.... 
..ik geniet er stiekem nog even van 

Reacties

Populaire posts

journaling

journaling