AIRBORNE MUSEUM.... *museumtip

Op mijn vorige blog deelde ik met enig regelmaat leuke uittips. De vraag was of ik dat nog bleef doen...JA DUS!.... omdat we een museumjaarkaart hebben kan je dus vooral musea verwachten. Maar ook als we andere leuke tips hebben delen we die graag met jullie. 

Dit keer deel ik graag het Airborne Museum met jullie. Dit museum ligt in Oosterbeek en is gevestigd in een oude villa. Een villa die een sleutelrol speelde in de geschiedenis van de Market Garden actie die de geallieerde uitvoerde.

Door de vele lagen die het museum heeft heb je veel ruimte om uitgebreid te neuzen en te kijken. Voor de kids is er een leuke speurtocht en genoeg interactiefs. De 2 kelder verdiepingen vonden wij het "leukste"... veel informatie die op heel veel verschillende manieren tot je komt, filmpjes, geluidsbestanden en smalle gangetjes om doorheen te lopen. 

Onderin het museum is er een Experience.... je loopt een oud zweefvliegtuig in en komt er op de heide weer uit, je kan door een oud stukje Oosterbeek heen lopen en ervaren hoe dat was. Niet echt natuurlijk, maar heftig genoeg om een bepaalde onrust en angst te ervaren. Het kwam bij ons en de kinderen echt goed binnen. Daarna loop je nog een stuk door de loopgraven om vervolgens bij een overzicht uit te komen hoeveel mensen er omgekomen zijn en gewond geraakt zijn. 

Dit is absoluut geen luchtig museum, maar wel goed om aan onze kinderen door te geven. OPDAT WE NOOIT ZULLEN VERGETEN. 

Buiten staan nog wat tanks opgesteld en is er een mooi park met hertjes. Als je de mogelijkheid hebt kan je ook nog even doorrijden naar de Amerikaanse begraafplaats en de heide waarop de landing plaatst vond. 

Wij hebben heel veel bijgeleerd en de jongens vonden het super interessant, zeker omdat ze op school nu ook werken over de 2e wereldoorlog. 









Reacties

Populaire posts

journaling

journaling